Thursday, October 3, 2013

Rütmid

Kolmas (tegelikult teine) päev. Vallutame ruumi ja loome rutiini.. või hoopis rütmi. Praegu on nii, et Nele tuleb ennelõunal ja "häälestab" üksi. Siis tuleb Taavi ja hakkab seadistama.. tehnoloogilisi vidinaid. See võtab omajagu aega, nii nagu Nele seedimine, mis peab harjuma taas musta leiva, kodujuustu ja koorekastmega.

Esimeste päevade eesmärk on katsetada läbi need tehnilised mõttekatked, mis enne tulekut juba pähe olid tekkinud. Muidu ei saa järgmistele asjadele ligi, võib-olla. Lisaks keskendub Nele igapäevasele "häälestamispraktikale", mis on segu füüsilisest, vaimsest ja emotsionaalsest:


Praeguse supi retsept
1/ Viis tiibetlast, mis on Eestis tunduvalt tuntumad, kui Prantsusmaal ja mida Nele on vahelduva eduga, aga pigem edukalt, praktiseerinud veebruarikuust alates. On tekkinud sõltuvus.
2/ Sinna sekka mõned füsioterapeudilt saadud harjutused, mis õpetavad Nele lõpuks ometi õigesti kahel jalal kõndima.
3/ Seeria harjutusi Alexandre de la Kaffiniere'i põrandatehnikast.. jajah, tegemist on endise esitantsijaga, kellel on kohtuav kostüümimaitse, aga see ei puutu üldse asjasse.
4/ Reielihaste treening, mis vaheldub kätepealseisu harjutustega.
Ühest küljest on Nelel vaja käte peal seismine kätte saada jätkamaks tööd ühe konkreetse cie'ga, mis miksib tantsu ja akrobaatikat. Teisest küljest, aga sellepärast, et see häälestab "kehapilli" ka vaimselt:

"Teine väga lihtne harjutus, mis on kasulik paljudele, teenib teid siis, kui leiate võimaluse ja olete füüsiliselt pea alaspidi kord päevas või üle päeva. See protseduur mõjutab aju füüsiliselt – füsioloogia ja mõtlemist mõjutavate kemikaalide kaudu. Kui pea on alaspidi, silmad suust allpool, peab meel kõik oma maailma nägemise mustreid ümber häälestama."

5/ Kristiina Raie vaimsete võimete praktika, mille teksti Nele katsetamise jaoks ise linti luges. Võtab reaalselt aega 15 min.
6/ Ja siis Serge Wilfart'i "ye-yi-yu-ya" hääleharjutused spetsiaalsetes positsioonides. Nele käis viimati Serge'i juures workshopis juuli alguses. Endine ooperilaulja, kellest on nüüd saanud selline paras guru, et talle väga sobis oma asja Veneetsias ajada.

Nelel on päris lõbus. Kui kellelgi teisel tekkis isu, siis kirjutage: pyhavaim.saal@gmail.com
Mine tea, äkki tahab keegi kampa tulla. Häälestamine toimub põhimõtteliselt igal hommikul.
Võib-olla saab kuu lõpuks puhkpilliorkestri kokku :-P


N

P.S. Taavi tuleb saali ja otsib kohta, kuhu saaks jope riputada. Tal on ka omad rituaalid. Täna selliselt:




No comments:

Post a Comment